joi, 11 septembrie 2008

Piturca este un magar nerecunoscator

Nu sunt de obicei atat de acid, pentru ca pur si simplu nu sunt. Insa Piturca, unul dintre cei mai slabi antrenori de fotbal ai nationalei Romaniei, nu merita sa antreneze nici macar o echipa de Liga a III-a, din cauza lipsei de respect fata de echipa nationala de fotbal, lipsa de respect fata de pozitia pe care o ocupa si - in final - lipsa de respect fata de toti romanii.

Dupa meciul cu Insulele Faroe (apropo, sa va uitati pe Google Earth sa vedeti si voi cu cine a jucat Romania), selectionerul Piturca a spus: "In Faroe a pierdut Austria, de ce nu putea si Romania sa piarda? O fi Romania Brazilia te pomenesti, sau Italia, si nu poate sa piarda cu Faroe". Magarul acesta este selectionerul Romaniei. Selectioner, adica el selecteaza jucatorii. Antrenor adica ii antreneaza si stabileste tactica de joc. Antrenorul se uita la jocul echipei cu care urmeaza sa joace si cauta solutii pentru a inscrie cat mai multe goluri si a incasa cat mai putine. Astfel, rezultatul unui joc de fotbal al unei echipe nationale (care are alte resurse decat o echipa de provincie, nu?)este imputabil exclusiv antrenorului. Daca facem analogia intre meciurile de fotbal si bataliile din istorie, la lupta de la Waterloo stiti cumva numele vreunui "jucator" sau doar al "antrenorilor"?

Nu este admisibil ca antrenorul Romaniei sa spuna despre echipa nationala ca "nu e Brazilia, totusi"... e ca si cum un parinte ar spune unei persoane straine, de fata cu copilul, ca plodul e cam boulean. In majoritatea cazurilor, copilul spune in gand, uitandu-se blajin la parinte: "ba tu".

Mai Pitzi... haide, te rugam cu totii, ia o coala de hartie si fa autodictare cu titlul... ia sa vedem..."Demisia". "Demisia" e un titlu bun pentru autodictare. Haide, te rugam. Nu e nevoie sa o faci in romana, poate fi in braziliana, austriaca sau faroeza, ne descurcam noi dupa aia.

Piturca este faimos pentru golul sau dat cu ceafa. In tot ce face Piturca, el de fapt cauta sansa, nu victoria pe drept. Sa vedeti ce o sa ne-o luam cu Franta. Chiar si pentru ca Piturca este un om care - scriu ziarele - triseaza la Casino. Sa vedeti ce mana proasta o sa aiba Pitzi "avec la France". Pentru ca "les jeux sont faites ... rien ne va plus".

Niciun comentariu: