luni, 29 septembrie 2008

Nu sunt foarte multe de spus...



Privind fotografiile de mai sus, se pare ca s-a intamplat ceea ce nu trebuia sa se intample...

Consider ca este important ca in sedinta de joi Consiliul Local Iasi sa se sesizeze si sa verifice daca ceea ce credem ca se intampla in pozele de mai sus este ceea ce ne temem sa nu se intample. Daca pentru pasajul de la Hala Centrala s-a decis - cum era normal - sa se pastreze acele ziduri, vad ca de cele din spatele fostei curti domnesti (si probabil parte a ei) s-a ales praful. Daca pozele sunt facute unde ma gandesc eu, mi-am dorit cu ceva timp in urma sa fotografiez ce am vazut prin spartura gardului de plasa verde - erau acolo niste uluci de lemn, ziduri de piatra, niste olane de ceramica, un soi de canalizare... - si uite ca nu am mai apucat.

Cred ca iesenii ar fi meritat ca cel putin doi ani sa poata vizita ruinele din spatele Palatului Culturii si tot ca iesean spun ca nu imi doresc schimburi de genul teatru de papusi si dinozauri la schimb cu fosta Curte Domneasca.

Nu stiu cum sa spun, dar cu sufletul indoit nu ma voi apropia de viitorul parc sau viitorul hotel, construite peste ruine inglobate la lumina zilei in ciment, de fata cu toti iesenii.

Presupun ca totul e legal si ca un arhitect sau chiar o comisie intreaga (dormiti linistiti?) si-au dat acordul, dar ceea ce pare ca se intampla in pozele de mai sus sunt actiuni imorale si jignesc profund un oras intreg. Iesenii au avut incredere ca vor sta de veghe pentru ei si in locul lor tocmai cei care au aprobat ingroparea acestor ruine... Culmea e - si foarte trist - ca acele masinarii sunt sub management strain, pe un santier cu muncitori asiatici, cateva zile inainte de Sf. Parascheva, de Zilele Iasului si - mai ales - in anul 600.

S-ar putea spune foarte multe, dar de-acum nu mai e nimic de spus, decat..."succes la cumparaturi tu, fato, tu...".

sursa fotografiilor: www.iasicastiga.ro

2 comentarii:

Marius Pârciu spunea...

esti in pnl. partidul are consilieri locali si chiar parlamentari care pot lua atitudine.

Marius Bojor spunea...

Asa este, sunt in PNL, dar nu sunt in Consiliul Local. Insa sper ca printre vocile care vor discuta joi situatia sa fie si cele liberale.