miercuri, 16 iulie 2008

Blogul saptamanii - Elena Udrea


Astazi m-am gandit sa intru pe trafic.ro si am ajuns la locul 18 din clasamentul „Politica”, respectiv la "Site-ul oficial al Doamnei Elena Udrea". Nu e blog, desi seamana cu el. E "site oficial". Al cui, al Elenei Udrea? Neeeeh, al “Doamnei Elena Udrea", mai tu care esti neatent, mai neatentule.:)

Asta inseamna sa iti faca altcineva blogul sau “site-ul personal": el nu mai este "al tau", ci al "Domniei Sale, Tu". Rau. E ca in situatia aia, in care „doamnele” raspund la telefon sau la intrebarea "Cum va numiti?": "La telfon doamna Y-cea!", "Ma numesc Doamna X-ulescu!”.

Ca sa divaghez putin, tipologia numelor proprii in servicii (restaurante, frizerii, service-uri etc.) este: „Doamna” sau „Domnul” inaintea numelui mic, care la randul lui este facut si mai mic, adica diminutivat: „Doamna Nutzi se ocupa de rezervarea dvs.”, „Domnu’ Florinel va veni imediat ca sa va ia masina pe stand”, „Doamna Vali vine imediat, asezati-va sub casca de foehn.”. Niciodata nu a fost nevoie sa retii numele de familie al cuiva care lucreaza in servicii, nu?

Revenind la site-ul personal al Doamnei, pe pagina de pe trafic.ro cu sumarul statisticilor, mergem sa vedem cine viziteaza pagina Doamnei Elena Udrea. Cine vrea sa se incarce cu mierea vorbelor si laptele inteligentei sale? Aflam ca vreo 18 persoane din Constanta cauta sa sa afle la ce se pot astepta de la noua responsabila de judet.

De asemenea, Doamna a avut vizitatori (2) de la Special Telecommuncations Service, si vizitele de la STS sunt frecvente. O fi oare Presedintele, care a vrut sa verifice ce mai spune Doamna, daca a spus mai departe la popor ceea ce trebuia sa transmita? Sau pur si simplu, ochii albastri se plictiseau si au dat click pe pagina Doamnei, pentru a se mai distra cu acele comentarii ale vizitatorilor care o idolatrizeaza pe Doamna?

Una peste alta, Doamnei ii prieste orice vizita la TV, pentru ca „Cel mai bun referrer web în ultimele 7 zile” este www.realitatea.tv. Nu-mi dau seama unde exista link-uri pe site-ul Realitatea ca eu nu le-am gasit, insa este un exemplu de simbioza: „eu iti dau telespectatori, tu imi dau vizitatori”. Desi in locul Doamnei as fi mai atent la aceasta simbioza, pentru ca – de exemplu – titlul unui articol despre domnia sa, pe site-ul Realitatea era: „Elena Udrea, analist politic virtual”. Hmmm… „virtual” de la vine?

In final, vom analiza pe scurt motto-ul de pe site-ul Elenei Udrea: OMNIA MEA MECUM PORTO (CICERO) — Port cu mine tot ce e al meu. Eu ma gandesc ca daca o geanta costa 19.000 de euro, acest motto este adevarat, pentru ca se pare ca Doamna isi poarta averea cu dansa, oriunde, sub forma hainelor, bijuteriilor, masinilor, sotzului, corpului… Un motto reusit.

Un comentariu:

rumitza spunea...

foarte bine scris. inchegat, articulat, pertinent.
bravo.