duminică, 21 septembrie 2008

Ion Iliescu in China

Dintr-o curiozitate noctambula, am intrat pe blogul domnului Iliescu. Vizita domniei sale in China unde s-a intalnit printre altii si cu fostul coleg de facultate Li Peng l-a purtat si in vizite ale unor obiective economice chinezesti.

Iata textul mesajului domniei sale in cartea de onoare a barajului Celor Trei Defilee de pe fluviul Yangtze, postat sub denumirea de "Scurte aprecieri in cartea de onoare":

"Deeplee impressed by the (...) of the big works done to built these complex hydrotehnical instalations for power generation, for water transport, and to prevent the big devastation by the water floods – I want to congratulate the chinese specialists and workers and to wish the best results in their exploitation and for the same developments of hydrotechnical works on Iangtze River.

Ion Iliescu 11.09.2008"

Pentru ca nu am inteles doar un singur cuvant, am sa va rog pe voi sa ma ajutati in a-l descifra, am pus puncte-puncte in locul lui.

Peste toate, am apreciat faptul ca domnul Ion Iliescu a urat "cele mai bune rezultate specialistilor si muncitorilor chinezi in exploatarea lor", pentru ca iti trebuie curaj sa scrii asa ceva intr-o carte de onoare din China, nu?

3 comentarii:

Liviu Bratescu spunea...

Da ce bine mai era daca raminea putin prin China, sa le spuna si celor de acolo cm intineaza ei valorile nobile ale comunismului.

Liviu Bratescu spunea...

Ce bine mai era daca Ion Ilescu raminea in China sa le spuna si celor de acolo cum prin tot ce fac intineaza" valorile nobile ale comunismului".

Marius Bojor spunea...

:) nu comentez, pentru ca am reusit sa postez pe blogul domnului Ion Iliescu si varianta text a mesajului lasat in cartea de onoare din China, si nu as vrea ca acest text sa dispara:)